Iluminatul public pe LED în comuna Păulești

13 Feb    Comunicate de presă

Primăria Păulești se preocupă ca în toate satele aparținătoare comunei să avem un iluminat public modern, eficient și bun.

Primarul comunei Păulești, Bontea Zenoviu Stelian, alături de viceprimarul, Fekete Cătălin Daniel
După ce am finalizat schimbarea a 163 de corpuri de iluminat stradale din cele vechi cu unele noi,cu LED, în localitățile Păulești, Ambud, Petin și Rușeni, astăzi, 13 februarie 2017, continuăm această procedură în localitățile Amați și Hrip.

LED-urile au fost achiziționate de la Telekom, companie ce ne-a oferit un prețul și calitatea cea mai bună. Telekom ne-a oferit o garanție de 5 ani pe LED-urile achiziționate.

Becurile LED oferă o lumină direcţională însă, folosite în grupuri, dispozitivele ce folosesc LED-uri sunt o alternativă ce oferă o lumină de calitate mai bună şi consumă mult mai puţin decât becurile incandescente.

Avantajele LED-urilor sunt:
– Durata de viaţă mare;
– becurile LED pot fi folosite de două ori mai mult (până la 50.000 de ore) faţă de cele fluorescente şi de peste 50 de ori mai mult faţă de cele incandescente;
– Rezistenţă crescută;
– becurile LED sunt rezistente la şocuri şi vibraţii pentru că nu au filament precum cele incandescente;
– Eficienţă superioară – becurile LED produc o lumină mult mai puternică şi mai apropiată de conceptul de lumină albă;
– Consum redus de energie – principalul avantaj al acestui tip de becuri este consumul său scăzut, de 10-15 ori mai mic decât cel al unu bec incandescent; – Tipul de lumină – becurile LED produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare ele având o eficienţă foarte scăzută (90% din energia electrică ce le străbate este tarnsformată în căldură, şi numai 10% este transformată în lumină).

Leave a Reply